Velikonoce se blíží a s nimi nastává čas na oblíbené tradiční recepty, jako je mazanec, jidáše nebo milovaná vajíčková pomazánka. Jak se postarat o to, aby vaše velikonoční hostina byla nejen chutná, ale i snadná a cenově přijatelná?
Připravte si velikonoční menu s předstihem
Tím, že si velikonoční menu předem připravíte, získáte dostatek času na to, ohlídat si akční letáky, zda se v nich nachází potřebné ingredience, například vejce, husa nebo mléko v akci. Stejně tak na základě letáků, jako leták Globus, máte možnost vybrat takové recepty, do nichž se dají sehnat zlevněné suroviny. Objevíte-li tak například zmíněné mléko v akci, vrhněte se spíše do pečení mazance než do dělání vaječné tlačenky.
Spoustu cenových zvýhodnění nabízejí nejen slevové prospekty, ale taktéž aplikace vybraných supermarketu, v nichž jsou pravidelně aktualizované nové akční nabídky určené členům věrnostního klubu. Chcete-li si připravit vaječnou pomazánku, pravděpodobně není nutné shánět vajíčka, jestliže doma máte koledníka. Stačí počkat, až se vrátí z koledy a přinese s sebou právě výslužku v podobě vajec.
Recept na vaječnou pomazánku
K oblíbené pochoutce, jakou je vaječná pomazánka, se vztahuje nespočet receptů. Někteří si do pomazánky přidávají kedlubnu, jiní pro lepší chuť kombinaci bylinek, anebo se setkáme i se zdravými verzemi, ve kterých schází majonéza. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv recept, vyplatí se prolistovat leták Globus, zda se v něm potřebné suroviny nenachází ve slevě. Případně si k ruce vezměte Kaufland leták nebo jakýkoliv jiný konkurenční slevový prospekt.
Potřebné ingredience:
- 6 vajec vařených natvrdo
- trocha cibule
- majonéza podle chuti
- 1 čl plnotučné hořčice
- 1 ks kyselé okurky
- sůl a pepř
Postup:
Natvrdo uvařená a vychladlá vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. K vajíčkům podle chuti a potřeby přidejte majonézu, na kousky nakrájenou cibuli i kyselou okurku a stejně tak přimíchejte polévkovou lžíci plnotučné hořčice a podle chuti také sůl s pepřem.
Tip! Vajíčkovou pomazánku servírujte na opečeném toastu či chlebu.
Recept na ananasovou nádivku
Originální recept na velikonoční nádivku představuje ten, do něhož se kromě vajec přidává i ananasový kompot. Díky tomuto receptu se postaráte o nový chuťový zážitek všech strávníků a využitím akcí v Kaufland letáku i o cenově přívětivý pokrm.
Potřebné ingredience:
- 1 hrnek bílého cukru
- ½ hrnku másla nebo margarínu
- 4 vejce
- 1 plechovka ananasu
- 5 plátků veky
Postup:
Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte si pekáč. Smíchejte cukr a máslo ve velké míse; šlehejte do krémové struktury. Vejce jedno po druhém zašlehejte, poté vmíchejte na kousky nakrájený ananas a kostky veky; směs přendejte do připraveného pekáčku. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu. Před podáváním nechte nádivku pár minut odležet.
https://blackmag.cz/domaci-kino-vam-umozni-vychutnat-si-v-soukromi-skvele-filmy-i-zabavne-serialy/
https://starmagazin.cz/umite-se-o-svou-deku-perinu-rozdelit/
https://mag21.cz/diamantove-sperky-nestarnou-venujte-privesek-s-diamantem/