Tradiční velikonoční recepty levně a snadno

3
437

Velikonoce se blíží a s nimi nastává čas na oblíbené tradiční recepty, jako je mazanec, jidáše nebo milovaná vajíčková pomazánka. Jak se postarat o to, aby vaše velikonoční hostina byla nejen chutná, ale i snadná a cenově přijatelná?

Připravte si velikonoční menu s předstihem

Tím, že si velikonoční menu předem připravíte, získáte dostatek času na to, ohlídat si akční letáky, zda se v nich nachází potřebné ingredience, například vejce, husa nebo mléko v akci. Stejně tak na základě letáků, jako leták Globus, máte možnost vybrat takové recepty, do nichž se dají sehnat zlevněné suroviny. Objevíte-li tak například zmíněné mléko v akci, vrhněte se spíše do pečení mazance než do dělání vaječné tlačenky. 

Spoustu cenových zvýhodnění nabízejí nejen slevové prospekty, ale taktéž aplikace vybraných supermarketu, v nichž jsou pravidelně aktualizované nové akční nabídky určené členům věrnostního klubu. Chcete-li si připravit vaječnou pomazánku, pravděpodobně není nutné shánět vajíčka, jestliže doma máte koledníka. Stačí počkat, až se vrátí z koledy a přinese s sebou právě výslužku v podobě vajec.

Recept na vaječnou pomazánku

K oblíbené pochoutce, jakou je vaječná pomazánka, se vztahuje nespočet receptů. Někteří si do pomazánky přidávají kedlubnu, jiní pro lepší chuť kombinaci bylinek, anebo se setkáme i se zdravými verzemi, ve kterých schází majonéza. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv recept, vyplatí se prolistovat leták Globus, zda se v něm potřebné suroviny nenachází ve slevě. Případně si k ruce vezměte Kaufland leták nebo jakýkoliv jiný konkurenční slevový prospekt.

Potřebné ingredience:

  • 6 vajec vařených natvrdo
  • trocha cibule
  • majonéza podle chuti
  • 1 čl plnotučné hořčice 
  • 1 ks kyselé okurky 
  • sůl a pepř

Postup:

Natvrdo uvařená a vychladlá vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. K vajíčkům podle chuti a potřeby přidejte majonézu, na kousky nakrájenou cibuli i kyselou okurku a stejně tak přimíchejte polévkovou lžíci plnotučné hořčice a podle chuti také sůl s pepřem. 

Tip! Vajíčkovou pomazánku servírujte na opečeném toastu či chlebu.

Recept na ananasovou nádivku

Originální recept na velikonoční nádivku představuje ten, do něhož se kromě vajec přidává i ananasový kompot. Díky tomuto receptu se postaráte o nový chuťový zážitek všech strávníků a využitím akcí v Kaufland letáku i o cenově přívětivý pokrm. 

Potřebné ingredience:

  • 1 hrnek bílého cukru
  • ½ hrnku másla nebo margarínu
  • 4 vejce
  • 1 plechovka ananasu
  • 5 plátků veky

Postup:

Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte si pekáč. Smíchejte cukr a máslo ve velké míse; šlehejte do krémové struktury. Vejce jedno po druhém zašlehejte, poté vmíchejte na kousky nakrájený ananas a kostky veky; směs přendejte do připraveného pekáčku. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu. Před podáváním nechte nádivku pár minut odležet.

Předchozí článekNejoblíbenější dámské a pánské vůně od značky Davidoff, které si zamilujete i vy
Další článekKde hledat spolehlivou firmu, která kvalitně opraví vaši cestu?